Mormor

Mormor

Mormor era un ursuleț păturică. Apăruse odată cu Ștefan, ba chiar puțin inainte, iar cei doi au fost prieteni nedespărțiți de la început.

Dormeau împreuna încă din primele zile de viață ale lui Ștefan, iar când au apărut colicile, au suferit împreună. Nu există căruț, pătuț, scaun, masă de înfășat care să-l fi cunoscut pe Stefan și să nu știe cine este Mormor. Asta pentru ca Mormor era mereu alături de Ștefan. Sau mai bine zis, Ștefan era alături de Mormor.

- Mormor, unde ești? se auzea vocea lui Ștefan atunci când nu-l găsea prin casă.

- Nu-l găsesc pe Mormor! Dacă a pățit ceva? și toată familia îl căuta disperată.

Ursulețul aparea într-un final. Nici el nu știa unde se pierduse: în sertar, după canapea, în rucsac, în pat sub pernă, în baie pe mașina de spălat.

- Mormor, n-am să te pierd niciodată! Și Stefan îl apropia pe Mormor dragăstos de fața sa. Așa îi arăta că îl iubește.

A fost o perioadă în care Mormor chiar a și mâncat. Ștefan îi dădea uneori și apă. Dulciurile îi plăceau cel mai mult!

Și, chiar dacă îți este greu să crezi, să știi că Mormor a fost și la grădiniță, zi de zi, de dimineață și până dupa somnul de prânz. Apare în pozele publicate de teacher pe WhatsApp, în mâinile lui Ștefan sau pe vreo băncuță.

De asemenea Mormor a fost printre puținii ursuleți păturică ce au călătorit cu avionul. Și au văzut țări străine, precum Turcia și Grecia. A stat pe sezlong la soare, a participat la spectacolele de seară și a simțit nisipul cald pe blăniță.

Acum, când mă gândesc și privesc înapoi în timp, nu cred că au fost multe experiențe pe care Ștefan să nu i le fi oferit și lui Mormor.


 

- Mormor, ai fost un adevarat membru al familiei! Ce vei face acum, când Ștefan a crescut?

- E momentul să mă odihnesc și eu. A fost o adevarată aventură pentru un ursuleț mic ca mine, obișnuit mai mult să stea în pătuț. Am obosit! Mi-am propus o pensionare liniștită, undeva prin camera lui Ștefan, pe vreun raft sau chiar în pat cu el. Să-l văd dimineața nerabdător să înceapă o nouă aventură și seara, obosit, când o povestește. Dar ziua nu-l voi mai urma.


 

- Dar ce voi face fără Mormor? De cine voi mai avea eu grijă acuma? întrebă Ștefan.

- Mormor va rămâne mereu cu tine. Îl vei purta în inimă. Însă acum ai colegi și prieteni adevărați care au nevoie de tine. Poți avea grijă de ei. Vă puteți juca împreună și învăța lucruri unul de la celalalt. Îi poți tine de mână și le poți oferi ajutorul când au nevoie. Puteți explora prezentul și face planuri de viitor. Împreună veți putea crea amintiri frumoase. Exact cum ai avut și cu Mormor.

- Mormor este în continuare prietenul meu!

- Mormor va fi prietenul tău pentru totdeauna, doar că acum nu mai are nevoie de tine. S-a pensionat!


 

- Mo'mo', nu te voi uita niciodată!

înapoi la lista de povești